20-11-2021 PUK 2 tegen Atlantic Boules 1

Atlantic Boules slaat aanval op koppositie af.
Een mooie kop boven dit verslag die helemaal klopt.
Een gelijkspel 4-4 was het uiteindelijke resultaat.
Wederom een wedstrijd in het boulodrome bij PUK in Haarlem, net als 2 weken geleden waar toen werd gewonnen van Badhoevedorp wat zijn thuiswedstrijden ook daar speelt.
PUK verscheen op volle oorlogssterkte aan de start met als sterkste punt 5 goede schutters in de gelederen.
Een belangrijk wapen in het spel.
Wij hadden vandaag Roel als reserve en dat bleek in de allerlaatste bal die deze middag werd gespeeld ook een belangrijk wapen.
Om exact 12.00 u werd gestart met de 1e 3 doublet partijen en al snel bleek de schotkracht van de thuisploeg problemen op te leveren.
Alleen Marja en Johan wisten er met de hakken over de sloot een 12-13 overwinning uit te slepen.
Tussenstand dus 2-1 achter.
Na overleg wisselde Joost van plaats met Roel en werd aan de triplet partijen begonnen.
De partij die Marja – Johan en Roel speelden werd gedomineerd door een jonge schutter van PUK die werkelijk alles wat voor zijn voeten kwam er uit knalde met als gevolg een 13-6 nederlaag.
De 2e triplet partij met Peter , Richard en Piet had een voor ons sensationeel einde.
Op een 12-8 achterstand werd in de laatste menne 5 punten binnen gehaald waarbij het aankwam op topoverleg en millimeterwerk bij het plaatsen van de laatste 4 ballen, het resultaat was een uit het vuur gesleepte 12-13 overwinning.
Tussenstand na 5 partijen dus 3-2 achter.
Voor de laatste 3 doublet partijen wisselde Richard van plaats met Joost en werd de aanval ingezet om winst punten binnen te halen , dat moest vooral goed plaatsend gebeuren met veel overleg.
Dat lukte Marja en Johan als 1e met  een 10-13 overwinning  , Peter en Piet haalden het niet , tegen 2 top schutters die elkaar ook in de partij afwisselden als het even niet liep werd het een 13-4 nederlaag.
Een gelijkspel was dus het hoogst haalbare Joost en Roel speelden een spannende partij die uitmonde in de situatie dat Roel met nog 2 ballen in de hand met een schot de laatste punten kon binnen halen ,  hij deed dat meteen met de 1e bal dat betekende een 10-13 overwinning  en dus voor het hele team een 4-4 gelijk spel.
Goed taktisch overleg zowel met de opstelling als ook met plaatsen in het spel hebben voor een groot gedeelde de schutters van PUK in bedwang gehouden en blijven wij koploper in deze 3e divisie.
Volledige uitslagen voor vandaag.
1e 3 doublets :
Marja – Johan 12-13
Peter en Piet 13-6
Joost en Richard 13-10
2e serie triplets :
Marja – Johan –Roel 13-6
Peter – Piet – Richard 12-13
2e Doublets :
Marja-Johan 10-13
Peter – Piet 13-4
Joost – Roel 10-13.

Volledige stand is te vinden op NLPETANQUE – NPC – 3003.
Verslag van Johan Mulder