Nieuwsbrief januari 2024

Beste Atlantic Boulers,

In een verleden dat nog niet zover achter ons ligt hadden wij een clubblad waarin nieuwe leden welkom werden geheten op de club. Wij zijn van plan deze goede gewoonte weer op te pakken in de nieuwsbrief. We beginnen met de 2 meest recente aanwinsten Antonio Montero Garcia en Peter Kluft; beiden van harte welkom.

Van lenen komt wenen

Nu hoeft dat niet altijd zo te zijn, maar doe het met aandacht. Ik heb het over het lenen van boules die in de opslagruimte liggen. Denk erom dat de grijze kratjes die daar staan met veel moeite en aandacht gesorteerd zijn. Wij zien het liefst dat daar niets uitgehaald wordt. Wil je boules lenen? Er liggen speciale setjes met leenboules.

Niet met lege handen van tafel

Vroeger was dat bij velen een gebruikelijke opmerking na de maaltijd. Wij trekken hem door naar ons speelterrein. Ga niet met lege handen van het veld na de laatste partij en breng de teller en de cirkels naar de opslagruimte. Kleine moeite, groot plezier.

Een mooi initiatief

Op 18 februari gaat een groep van maar liefst 22 clubleden meedoen aan het zuurkooltoernooi bij Purmer Boules. Een tweeledig doel: zorgen dat dit toernooi doorgaat (is gelukt, het zit vol) en ontdekken of de afstand Purmerend- Koog aan de Zaan net zo groot is als andersom. Een idee van sportieve gangmaker Wim Santhuizen.

Koffie en thee zetten

Aan de leden is aan het begin van dit jaar gevraagd om bij toerbeurt voor de koffie en thee te zorgen in de pauzes. De eerste ervaringen zijn hoopvol en we hopen van harte dat de goede voorbeelden die zijn gegeven navolging vinden.

Je hoopt hem niet nodig te hebben

Maar hij hangt wel in het clubhuis: de EHBO koffer. Het bestuur zoekt iemand die met enige regelmaat (2× per jaar) wil controleren of de inhoud nog in orde is. Overigens liggen pleisters in de la onder het koffiezetapparaat, dus daarvoor hoeven we de koffer niet te openen.

Licentie 2024

Nieuwe leden ontvangen een geprinte geplastificeerde licentie, als het goed is hebben alle mensen die in 2023 lid zijn geworden deze ook ontvangen. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn, trek dan de secretaris even aan de mouw, dan wordt dat alsnog geregeld. Ook leden die te kennen hadden gegeven dat ze een geplastificeerd exemplaar wilden hebben deze ontvangen.

Voor alle duidelijkheid: u heeft dit niet nodig, ook niet als u wedstrijden speelt, aangezien het ook mogelijk is dan de digitale licentie te laten zien die ieder lid
via de bond heeft. Daarvoor moet u dan wel de NJBB Scanapp op uw telefoon hebben gedownload.

Wilt u een geprinte versie van de licentie hebben, geef dat dan door aan de secretaris. Mensen die al eerder hadden gereageerd, hoeven dat niet nog eens te doen, maar kunnen de licentie binnenkort ontvangen.

Allemaal veel speelplezier gewenst!
Met sportieve groeten,
Namens het bestuur,
Simon Rintjema

Nieuws van de wedstrijdcommissie

Kerstlunch + Eurotoernooi

Vier Kerststerren bij Atlantic Boules.
En dat waren Annie, Karin, Ina en Beate! Wat hebben deze dames ons een geweldige kerstlunch voorgeschoteld vandaag. Het was echt heerlijk en prachtig gepresenteerd. Een groot compliment voor jullie van alle gasten. En mede dankzij de tips van spreekstalmeester Wim Santhuizen liep alles gesmeerd. De lunch was een smakelijke inleiding op het Kerst-eurotoernooi geleid door Johan Mulder. Drie partijen op tijd met een stevige wind in de rug of in het gezicht, maar…het was droog. Deze opzet is zeker voor herhaling vatbaar, want het was een zeer mooie dag.

Met de Kerst in gedachte waren er dit keer 16 winnaars. Eerste werd Bep, gevolgd door resp. Ad, Riek, Ivonne, Annie, Roel D., Ria G., Annemarie, Wim, Monica, Jan, Peter Br., Tino, Cor, Paula en Beate. In totaal waren er 45 deelnemers.

Nieuwjaarviering + Eurotoernooi

Goede voorbereiding betaalt zich uit!
Schoenen met een dikke zool, thermo-ondergoed, een prima winterjas: Monique Halsema had zich uitstekend voorbereid op het nieuwjaar toernooi bij Atlantic Boules. Met 32 andere dames en heren mocht ze van wedstrijdleider Nel 3
partijtjes op tijd spelen. En ja, het was fris en het regende nu en dan wat mot, maar dat mocht de pret niet drukken. In de pauzes even doorwarmen met koffie en later glühwein geschonken door de cateraar van dienst Wim, en hup, weer verder. Nel mocht even na vieren de 6 prijswinnaars naar voren halen. Monique werd eerste, gevolgd door Paul, Rinus, Jenny, Han en Annie. Allemaal van harte gefeliciteerd! Jullie hebben er met alle aanwezigen weer een mooie dag van gemaakt.

Eurotoernooi 27 januari

29 koopjesjagers bij Atlantic Boules
Jazeker, want die 29 deelnemers aan het maandelijkse eurotoernooi kregen voor slechts €2,- heel wat! Heerlijk weer, een goede wedstrijdleider Paul, achter de bar Annemarie, een mooi prijzenpakket samengesteld door Wim en drie fijne partijtjes petanque. Om 16.15 uur mocht Paul de gelukkigen naar voren roepen om iets van de prijzentafel te pakken en dat waren:
1. Wim
2. Jaap
3. Johan
4. Diny
5. Peter
6. Tino
7. Antonio
8. Annemarie
9. Monica
10.Simon
Ria kreeg de aanmoedigingsprijs en alle deelnemers kunnen terugzien op een mooie dag.

NPC competitie 2023/2024

Het mocht niet baten om zaterdag 13 januari met acht teamleden af te reizen naar Zwaag voor de thuiswedstrijd tegen Celeritas. In de eerste doubletten ronde gingen alle drie de partijen verloren met 7-13, 6-13 en 3-13. In de tripletten ronde werd één partij al snel verloren met 1-13. De andere partij gaf een heel ander beeld, maar na een voorsprong van 12-11 lukte het niet om het punt binnen te halen. Jammer, maar 12-13 was toch weer een verliespartij. In de laatste doubletten ronde werd één partij kansloos verloren met 0-13, maar Monique en Simon en ook Hans en Richard hebben de eer gered door hun partijen winnend af te sluiten met 13-5 en 13-9. Hierdoor werd de einduitslag 2-6. De 27e januari wacht de uitwedstrijd tegen koploper De Bouledozers in dezelfde locatie

Aan de cake van Linda Smis lag het zeker niet: want die was heerlijk. Bouledozers 1 was op 27 januari in hun thuiswedstrijd voor de NPC gewoon iets beter dan wij, hoewel er toch een aantal partijen waren die met iets meer geluk onze kant hadden kunnen opvallen, maar helaas, de eerste doubletten ronde werden alle drie verloren met 13-0; 13-6 en 13-9. In de tripletten ronde had het trio Frans, Hans en Richard misschien wel beter verdiend want zij stonden riant voor in de partij, echter een mene van 5 voor de tegenpartij zorgde voor 9-9. In de laatste mene haalde Bouledozers nog eens 4 punten wat genoeg was voor de overwinning. Beide tripletten werden verloren met 13-9. De laatste doubletten ronde leverde twee keer verlies met 13-6 en 13-9, maar gelukkig, de eer werd gered door Richard en Hans die hun partij wonnen met 10-13.

Volgende week zaterdag, 3 februari, is Hillegom de tegenstander in de hal van Les Boule Fleurie in Lisse. Het wordt tijd eens wat punten te gaan halen!

Winter Competitie Tripletten (WCT)

Op zondag 21 januari werd de eerste ronde van de WCT gespeeld bij Purmer Boules.

Team 1, 2 en 3 spelen in de hoofdklasse en team 4 in de 1e klasse.

Team 1 met Johan Bruins, Martin Fennema en Ruud Berkhof wist 2 van de 5 wedstrijden te winnen en staan daarmee op de 11e plaats van de 14 deelnemende teams.

Team 2 met Simon Rintjema, Paul Koedooder en Hans Boon wist 3 van de 5 wedstrijden om te zetten in winst en staan op een gedeelde 4e plaats (op saldo 7e).

Team 3 met Johan Mulder, Roel Mooibroek en Wim Santhuizen wist ook 3 van de 5 wedstrijden te winnen en staan dus ook op een gedeelde 4e plaats (op saldo 4e).

Team 4 met Siem Kroeze, Peter Breeuwer en Siem Brinkkemper wist 1 van de 4 partijen te winnen en staan daarmee op de 9e plaats van 11 deelnemende teams

De volgende ronde wordt gespeeld op 11 februari bij PUK en de 3e en laatste ronde op 25 februari bij De Bouledozers.

INTERNE COMPETITIE

Het 1e jaar van de maandagmiddagcompetitie is alweer achter de rug.

Zoals in de vorige nieuwsbrief al was gemeld zijn de volgende personen op de 1e drie plaatsen geëindigd.

Dames: 
1e Marja Mulder
2e Annie Kamminga
3e Riek Tijms

Heren:
1e Johan Mulder
2e Ruud Berkhof
3e Johan Bruins

Op maandag 8 januari zijn de prijzen uitgereikt aan deze spelers, waarbij Johan Mulder die de hoogste score overall had behaald, de trofee in ontvangst mocht nemen die ooit geschonken was door Arie Doesburg. Vanaf nu heet die trofee, de Arie Doesburg trofee, die ieder jaar uitgereikt zal worden aan de overall winnaar van de maandagmiddagcompetitie. Dien Doesburg reikte hem dit keer uit aan Johan Mulder.

Al met al zijn we als wedstrijdcommissie blij met de grote opkomst op deze maandagmiddagen en we zetten deze activiteit dus voort dit jaar.

WAT KOMEN GAAT

Agenda

Bent u opzoek naar wat meer informatie over onze "TOENOOIEN" klik snel op de knop hieronder: AGENDA

24 Februari Eurotoernooi

Zondag 31 maart houden we het Paastoernooi. Inschrijving via Ontip, aanvang 10:30 uur, kosten 12 € per doublet.

3 maart Snerttoernooi

Zondag 3 maart houden we het jaarlijkse Snerttoernooi. Inschrijving via Ontip, aanvang 10:30 uur, kosten 12 € per doublet.

31 maart Paastoernooi

Zondag 31 maart houden we het Paastoernooi. Inschrijving via Ontip, aanvang 10:30 uur, kosten 12 € per doublet.