Nieuwsbrief 004

Beste Atlantic Bouler,

Op verzoek van de wedstrijdcommissie en met onze volledige instemming heeft het bestuur besloten met grote regelmaat (eens per twee weken?) een nieuwsbrief te laten verschijnen. Zo hoeven jullie niets te missen van activiteiten die op stapel staan en kunnen we tijdig belangrijke zaken aan jullie doorgeven.
De nieuwsbrief wordt geen vervanging van het clubblad, dus er zal soms weinig te melden zijn.
Tips voor deze brief zijn welkom.

ALV
Op de laatste algemene ledenvergadering werd besproken dat het bestuur, volgens het huishoudelijk reglement, niet op sterkte is. Het bestuur zoekt daarom naar 2 leden die het bestuur willen versterken. Zij worden dan algemeen bestuurslid. Wil je meer informatie over deze leuke, uitdagende taak? Vraag het aan een bestuurslid.

Oranjefonds
Ook dit jaar heeft Saskia Schaar een subsidie aangevraagd van €350,- bij het Oranjefonds waarmee er weer een aantal klussen kunnen worden uitgevoerd.
Saskia (en Clay) bedankt voor het regelen van de aanvraag.

Reanimatie cursus
Saskia was druk bezig, want zij heeft ook een basistraining reanimatie aangevraagd die mogelijk in januari of februari gehouden kan worden. Zij die de training al eens gedaan hebben kunnen dit gebruiken als opfriscursus. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij secretaris Roel Mooibroek.

Groeten
Jullie krijgen allemaal de groeten van Cor Kuiper. Hij is op dit moment, vanwege zijn gezondheid niet in staat op de club te komen. Cor is net begonnen aan een zwaar traject van chemokuren. Wij wensen hem en Christien veel sterkte en hopen erop dat de behandeling zal aanslaan.

Energie
Hogere energiekosten hebben geleid tot een “deurmaatregel”, je hebt het misschien al gemerkt. De kantinedeur naar het terras blijft gesloten, zodat we allemaal door de warmtesluis aan de zijkant naar binnen moeten.
We proberen het clubgebouw op een verstandige manier op temperatuur te houden. Vandaar ook de vraag om de thermostaat alleen na overleg hoger te zetten. Belangrijk is ook dat hij op tijd laag gezet wordt om onnodig stoken te voorkomen. En wij kregen nog een tip door voor mensen die niet weten wat ze met de tegemoetkoming energiekosten moeten doen: enkele banen (€50 per jaar) en perenbomen (€25 per jaar) wachten nog op een sponsor.
Neem contact op Wim Santhuizen, als je dit wilt.

Nieuws van de wedstrijdcommissie
Zoals op de onlangs gehouden Algemene Leden Vergadering al gemeld werd is er sinds kort een wedstrijdcommissie binnen Atlantic Boules actief. Deze commissie bestaat uit Nel Duursma, Johan Mulder, Wim Santhuizen en Ruud Berkhof.
Het is onze bedoeling om jullie regelmatig van nieuws te voorzien inzake de te houden toernooien en andere activiteiten die met het jeu de boules spel te maken hebben.

Voor de komende periode staan de volgende toernooien gepland:
26 november:  Eurotoernooi met als thema Sinterklaas
17 december:  Eurotoernooi met als thema Kerst
7 januari:          Eurotoernooi met als thema nieuwjaar 
Deze Eurotoernooien starten om 13:30 uur, graag een kwartier van te voren aanwezig zijn om je in te schrijven voor het toernooi.

Winter Competitie Tripletten (WCT)
Binnenkort kunnen jullie je weer aanmelden voor de Winter Competitie Tripletten.
Deze wordt op de volgende zaterdagen georganiseerd:
Zondag 22 januari
Zondag 5 februari
Zondag 19 februari
Met zondag 5 maart als uitwijkdatum.
De inschrijflijst voor deze tripletten competitie hangt binnenkort op het prikbord in het clubhuis. 
Het zou fijn zijn als er meerdere teams zich hiervoor willen aanmelden. 
Als je hierover meer wil weten spreek een van ons dan even aan.

NPC
De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gepeeld op zaterdag 19 november in de hal van De Bouledozers in Hoorn, aanvang 12 uur.

Interne competitie
De wedstrijdcommissie is van plan om vanaf januari 2023 op de maandagmiddag een competitievorm op te zetten, waarbij het eerste uur van die middag tegen elkaar gestreden gaat worden. 
Over de exacte invulling hiervan komen we binnenkort met nader nieuws.