Nieuwsbrief – 011 – maart 2023

Uitgenodigd ALV - Algemene Ledenvergadering

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de Algemene LedenVergadering (ALV) op 20 maart 2023. In verband met de beschikbare ruimte in het clubhuis en het aantal leden dat we hebben willen we graag vóór, maar zeker niet later dan, 10 maart weten of u naar de vergadering komt. Dat geeft het bestuur eventueel de mogelijkheid uit te wijken naar een grotere ruimte.

De agenda, de reeds eerder gezonden notulen van de laatstgehouden ALV en de begroting 2023 worden meteen na 10 maart nogmaals rondgestuurd via de mail. Een zeker onderdeel van de agenda zullen de nieuwe statuten zijn.

(Hernieuwde) oproepen:

  • Binnen ons district wordt op dit moment geïnventariseerd hoeveel interesse er is voor een scheidsrechters cursus in onze regio. Geef je op bij de secretaris, als het je wat lijkt. Het is leerzaam en wie weet kun je t.z.t. jouw club eens uit de brand helpen.
  • Jullie ontvingen al eerder een oproep voor de reanimatiecursus. Het bestuur heeft vanwege het belang besloten de cursuskosten voor de deelnemers te betalen. Het AED apparaat is weer gecontroleerd, maar we hebben uiteraard ook mensen nodig die weten hoe ze er mee om moeten gaan. We willen ook graag weten of je wellicht ervaring hebt in het omgaan met een AED, zodat we een lijst in het clubhuis kunnen hangen met mensen die weten hoe het moet. Ook hiervoor geldt: opgeven bij de secretaris.

Klaas Bosman levert niet alleen mooie butjes, hij is ook heel handig in leerbewerking. Dat blijkt uit de prachtige bouletasjes die hij heeft vervaardigd en die hij voor € 20,00 te koop aanbied.

Ze bieden voldoende ruimte voor drie bouleballen, een butje en een doekje. De tasjes zijn vervaardigd van stevig leer, dat met de jaren alleen maar mooier zal worden en ze zijn voorzien van een lange draagband waardoor ze over de schouder gedragen kunnen worden.

Interesse: laat het weten aan de secretaris, of benader Klaas zelf.

Een woord van dank voor ons lid Richard Bouwmeester, die via zijn schoonmaakbedrijf SopMop voor een aanzienlijk bedrag schoonmaakartikelen sponsort voor de club. Ook clubleden kunnen via Richard schoonmaakartikelen aanschaffen. U kunt bij de schoonmaakcommissie navragen hoe effectief deze artikelen zijn.

Nieuws van de wedstrijdcommissie

Snerttoernooi op zondag 26 februari

Riskant, maar geslaagd!
Een buitentoernooi organiseren in februari kan door het weer wel eens goed misgaan. Vandaag was daar bij Atlantic Boules gelukkig geen sprake van; de boule omstandigheden waren prima. Dat gold ook voor het voorbereidende werk van Johan en Wim en het werk achter de bar door Nicky en Paul. (met hand en span diensten door Richard). Allemaal bedankt.

De 26 teams speelden 4 partijen op tijd en wedstrijdleider Wim mocht ook op tijd beginnen aan de prijsuitreiking. Winnaars waren vandaag Jaap en John met op de 2e plek twee sympathieke Belgen: Jente en Tim. Na een spannende laatste partij eindigden Johan en Rinus op de 3e plaats. De overige gelukkigen vinden jullie in de fotoserie op Facebook. (Onno, bedankt)

En wat was het vandaag? Een mooie dag!

Eurotoernooi 25 februari

Of het kwam doordat er de volgende dag het Snert toernooi werd gehouden, door de barre weersomstandigheden (het was behoorlijk koud, mede door de harde noordenwind) of dat er een aantal mensen op vakantie waren dat weten we niet precies, maar er waren deze zaterdag slechts 12 enthousiastelingen die de strijd met elkaar aangingen. Oh ja, het NPC team speelde vandaag ook nog een uitwedstrijd, ook dat hielp niet echt!
Nadat Ruud een schema in elkaar gezet had ving de strijd aan.
Hieronder vinden jullie de einduitslag.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

Ruud Berkhof
Henk Stam
Louis Schröder
Clay Schaar
Annemarie
Riek Tijms
Jannie van Bergen
Trudy Ratelband
Dien van Doesburg
Henk Giskes
Simon Rintjema
Jan Verheijen

3
3
2
2
2
2
1
1
1
1
0
0

gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen

+ 17
+ 15
+ 16
+ 10
+ 6
+ 4
-1
-9
-11
-12
-17
-18

Met dank weer aan Johan G. die de iedereen weer voorzag van een drankje.
Het volgende Euro toernooi wordt gehouden op zaterdag 25 maart.

NPC

Zaterdag 25 februari speelde het NPC-team een uitwedstrijdteam uit tegen De Boel de Boule. Helaas werd er met 7-1 verloren. De enige winstpartij kwam op naam van het doublet Johan en Marja.
Zaterdag 11 maart is het NPC-team vrij, op 25 maart staat er een uitwedstrijd tegen Jeu de Boules Hillegom.

Zomer Competitie Doubletten

De speeldata zijn zondag 19 maart, zondag 2 april en zondag 30 april, met als uitwijkdatum zondag 14 mei.
De locaties waar gespeeld wordt zijn op dit moment nog niet bekend.
Wel bekend zijn de koppels die meedoen voor Atlantic Boules, dat zijn Nel en Roel Duursma, Johan Mulder en Wim Santhuizen en Johan Bruins en Ruud Berkhof.

De jeugd heeft de toekomst!

Ons jongste lid, Dante Kalkhoven, was maandag deelnemer aan de 1e trainingsdag voor jeugd en beloften in Nieuwerkerk aan de IJSSEL. We hopen dat je een leuke dag gehad hebt, Dante. Op de foto staat Dante uiterst rechts in clubkleding.

Tussenstand interne competitie per 27 februari

Hierbij de tussenstand bijgewerkt tot en met 27 februari in de maandagmiddag competitie na 8 gespeelde wedstrijden.
Tot nu toe is er maandagmiddag uitgevallen, waardoor er dus 39 speeldagen meetellen in de eindstand.