Nieuwsbrief mei 2023

Beste Atlantic Boulers,

We beginnen deze nieuwsbrief met een reactie van het bestuur op de door leden ingebrachte punten tijdens de ALV van 20 maart. Ze staan hieronder in willekeurige volgorde voorzien van een korte reactie.

  • aanleg van 2 extra banen: gezien de ruimte die we op het speelveld hebben (nog) niet nodig.
  • verlengen van het clubhuis: nog niet nodig.
  • een goed werkende stofzuiger: dit probleem is inmiddels opgelost.
  • overkapping/hal voor deel van het terrein: nu nog niet; zowel een goede overkapping als een hal zijn zeer kostbaar. Met een overkapping zitten we direct met een bijkomend verlichtingsprobleem en met een hal op een deel van het speelveld verkleinen we het buitenterrein en is het niet meer geschikt voor grote buitentoernooien en competities.
  • Tent huren in de winterperiode: te kostbaar en te weinig rendement voor leden.
  • Windschermen op de kopse kanten van het terras: nee, want een afsluiting betekent dat het terras minder toegankelijk wordt; er moet dan over het veld gelopen worden om op het terras te komen.
  • Bestaande ruimte opslag vergroten: ja, hier wordt aan gewerkt en mogelijk ontvangen de leden binnenkort een uitnodiging voor een extra ALV in verband met de kosten.

Vanaf nu is Paul Koedooder namens het bestuur aanspreekpunt voor bouw- en onderhoudszaken.

Statiegeld. Omdat de club nog beschikt over een flinke voorraad statiegeldloze blikjes, is het volgende afgesproken: zodra er alleen maar blikjes met statiegeld verkocht worden, zullen de prijzen worden verhoogd. Het staat de koper vrij het blikje mee te nemen en zelf in te leveren. Inleveren op de club mag uiteraard ook.

Op 24 juni zal ons jeugdlid Dante met een team van de NJBB meedoen aan een internationaal jeugdtoernooi in België. Wij wensen hem nu alvast veel succes, maar vooral heel veel plezier!

Op maandagavond 8 mei waren de sponsors te gast op de club. Hieronder een kort verslag.

Wat een TOP avond!

Er waren vanavond maar liefst 45 enthousiaste deelnemers aan de sponsoravond bij Atlantic Boules. Veel nieuwe gezichten en dat betekende iets meer uitleg aan het begin. Gelukkig waren er genoeg deskundige clubleden aanwezig en het spelen liep gesmeerd. In de pauzes waren er hapjes verzorgd door Beate die met Nel het barwerk deed. Johan, Wim en Jan gaven advies op het veld; allemaal hartelijk bedankt. Even na tienen kon Wim de prijzen gaan verdelen en de wisselbeker uitreiken. Die ging naar Jeroen die 3 partijen had gewonnen met een saldo van 22.

Hartelijk gefeliciteerd, Jeroen.
Tweede werd Thijs, 3 + 19
Derde Petra met 3 + 12
Vierde David met 3 + 9
Vijfde Emilio met 3 + 4

De aanmoedigingsprijs ging dit keer naar Daniëla, maar die hield daar wel een mooie fles wijn aan over.
De nazit was gezellig en dus was het een mooie avond.

Op vrijdagochtend 12 mei kregen we bezoek van deelnemers aan de sportkennismakings 10-daagse. Hieronder een kort verslag.

De kop is er weer af

En dan hebben we het over de sportkennismakings 10- daagse. Deze activiteit wordt tweemaal per jaar georganiseerd door het sportbedrijf Zaanstad en vandaag konden de deelnemers kennis maken met petanque. Na een korte inleiding (met koffie/thee en koek) werden er onder begeleiding van Ruud en Simon 2 korte partijen gespeeld. En dat ging met groot enthousiasme. Het weer zat mee, de boules rolden fijn en allen gingen tevreden naar huis. Het was een mooie ochtend.

Het verslag van het invitatietoernooi en andere wetenswaardigheden op wedstrijdgebied kunt u hieronder lezen. Tevens hieronder  het nieuws van de wedstrijdcommissie.

Met sportieve groeten,
namens het bestuur,
Simon Rintjema

Verslag invitatietoernooi

Een lange dag!
Maar zeer succesvol, want wat was het genieten afgelopen zaterdag op het invitatietoernooi bij Atlantic Boules. Een groot deel van de top van het Nederlandse petanque kwam naar Koog aan de Zaan om te strijden voor de fikse geldprijzen. De club bedankt hiervoor de sponsors Ronald en Patrick Kremers. Er waren veel spannende, mooie partijen te zien en onze beide teams begonnen, zoals eerder vermeld, zeer voortvarend, want ze kwamen na de voorrondes beide in de A-poule. Daarna gingen de Atlantic teams helaas in de poule direct kopje onder. Jammer, maar je hebt laten zien dat er wel echt gebould wordt aan de Wezelstraat. Tussen de partijen ontbrak het de dames en heren aan niets, want door coördinator Beate was de bar- en keukenbezetting perfect geregeld. Een soepeler verlopende catering is in geen enkele sportkantine te vinden. En dat is knap, want de drankjes gingen vanwege het mooie weer rap over de toonbank. Ook de broodjes shoarma en gehaktbal vlogen weg. Super gedaan! En super voorbereid door Johan Giskes. Wedstrijdleiders Nel en Paul hadden goed opgelet tijdens hun instructie (door Wim) voorafgaand aan het toernooi. Met een vlekkeloos verloop van het toernooi tot gevolg. Het was voor jullie een lange dag. En zonder iemand tekort te doen, verdienen jullie en Beate een groot compliment voor de enorme inzet. Dat geldt natuurlijk ook voor de scheidsrechters Els Hummel en Henk Stam die tot het einde paraat bleven. Wie meer wil zien van het toernooi kan kijken naar het fotoalbum “invitatietoernooi” en binnenkort het verslag van Jean-Paul Brands op Petanque-live. Mogelijk kom je komende week ook iets tegen in het NHD, want verslaggever Dennis Bliek kwam een kijkje nemen en een fotograaf van dagblad Zaanstreek maakte een foto. Rond een uur of tien konden de laatste kopjes opgeruimd worden en kwam er een einde aan een mooie dag.

uitslag A-poule
1 – Scholten/de Jong
2 – Boluyt/Koogje
3/4 – Jadoun/Jibril
3/4 – Melis/ v.d. Schief

uitslag B-poule
1 – v.d.Voort/v.Diermen
2 – Würing/Bonariua
3/4 – v.Saane/ Le
3/4 – Wentink/de Roos

Nieuws van de wedstrijdcommissie

18 Mei Hemelvaartsdag toernooi

Op 18 mei organiseren wij het Hemelvaartsdag toernooi, dat inmiddels s volgeboekt.

Recentelijk gespeelde toernooien

13 mei promotiedag Invitatietoernooi

Het uitgebreide verslag staat onder de nieuwsbrief van het bestuur.

Eurotoernooi 29 april

Onder het genot van een heerlijk stralende zon deden vandaag 18 deelnemers mee aan het Euro toernooi. Een aantal van de vaste deelnemers nam deel aan het Floris Promotie toernooi in Wormer, een aantal anderen waren op vakantie. Dat mocht de pret echter niet drukken.
Hieronder vinden jullie de einduitslag.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.

Ruud Berkhof 
Ria Giskes
Simon Rintjema
Annie Kamminga
Tino Carucci
Tineke Carucci
Henk Stam 
Riek Tijms
Nel Duursma
Rinus Dragtsma
Gieni Stender
Karin van der Himst    
Henk Giskes
Rein Visser
Roel Duursma
Beate van der Toorn
Ben Roerig
Johan Giskes 

3
3
3
2
2
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0
0
0

gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen

+23
+19
+19
+13
+13
+11
+8
+0
-1
-6
-8
-9
-10
-10
-19
-11
-14
-23

Het volgende Euro toernooi wordt gehouden op zaterdag 27 mei.

Zomer Competitie Tripletten (ZCT)

De ZCT wordt gespeeld op de volgende dagen:
Zondag 4 juni
Zondag 18 juni
Zondag 25 juni
Zondag 2 juli is de reservedag
Voor dit toernooi hebben zich de volgende personen aangemeld: Simon Rintjema, Joostvan Doorn, Piet Moret, Johan Giskes, Wim Santhuizen en Ruud Berkhof. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Nationale Petanque Competitie (NPC)

Zoals, al dan niet bekend, heeft Atlantic Boules het afgelopen seizoen met één team meegedaan aan de NPC in de derde klasse. Een vijfde plaats in de poule was het resultaat. In de poule hebben zes teams meegedaan, waar er ruimte was voor acht teams. Hopelijk zal de poule het komende seizoen wel uit acht teams bestaan. Een aantal van de “vaste” teamleden heeft om uiteenlopende redenen te kennen gegeven het komende seizoen niet meer beschikbaar te zijn voor de NPC. De NPC wordt altijd gespeeld op zaterdag, waarbij de wedstrijden over het algemeen om 12.00 uur beginnen.

De speeldata voor het komende seizoen zijn bekend namelijk:
23/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 9/12, 13/1/2024, 27/1, 3/2, 17/2, 2/3, 16/3 en 23/3.

Als u op deze data beschikbaar bent, waarbij u echt niet op alle dagen hoeft te spelen en u vindt het leuk mee te doen aan een uitdagende competitie, waarbij op een redelijk niveau wordt gespeeld, geef u dan op bij Martin Fennema of Roel Mooibroek.