Nieuwsbrief juli 2023

Beste Atlantic Boulers,

De maand juli stond, zoals aangekondigd, bol van de activiteiten en die waren allemaal zeer succesvol. We ontvingen vier zeer verschillende groepen van buiten en er werden 2 clubkampioenschappen gehouden. Over dat laatste leest u meer verderop in deze nieuwsbrief.

Groen
Ik denk dat vele clubbestuurders die kleur kunnen krijgen van jaloezie, als ze kijken naar de groei van onze club. Tegen de landelijke tendens in neemt ons ledenaantal nog steeds toe. Dat is op zich al mooi, maar er is meer. Het bestuur is heel blij om te constateren dat er steeds meer leden zijn die een handje willen helpen op hun club.

Nog meer groen
Ben Roerig heeft woensdag 26 juli op onze locatie gesproken met een regiomanager van de gemeente. Dat was een uitstekend gesprek waar Ben helemaal blij van is geworden. Als ik het goed begrepen heb, wordt de strook net buiten ons terrein een prachtige groenstrook met verschillende struiken en planten. Het zal nog wel even duren, maar we kijken er nu al naar uit.

Nieuwe opslagruimte 
De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en wel met het slopen en afvoeren van de oude opslagruimte. De tellerbordjes en de ringen hebben een plekje gevonden in het clubhuis en hopelijk is dat allemaal zeer tijdelijk. Volgende week komt een flinke hoeveelheid zand en stenen voor de ondergrond en daarna is het wachten op het bouwpakket. Clay Schaar heeft al menig uurtje gestoken in de voorbereiding met bel-, meet- en rekenwerk. Alvast bedankt, Clay.

Statuten 
Wat is het fijn om te merken dat er in deze jachtige wereld ook nog zaken zijn waar alle tijd voor genomen wordt en die rustig aan gaan. Ik begin te vermoeden dat het bestuur over enige (?) tijd verrast wordt met nieuwe statuten die door monniken met de hand geschreven zijn en rijk voorzien van passende tekeningen. Wordt vervolgd. 

Memorialtoernooi 
Voor de vele nieuwe leden een korte toelichting op dit toernooi. Op deze dag wordt het enige tête-à-tête (een tegen een) toernooi van de club gespeeld. Voor we gaan spelen gedenken we de clubleden die ons sinds de oprichting van de club zijn ontvallen. Ook leden die niet mee willen doen aan de wedstrijden worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Met sportieve groeten,
namens het bestuur,
Simon Rintjema

Nieuws van de wedstrijdcommissie

Agenda komende weken

Zaterdag 29 juli Eurotoernooi

Aanstaande zaterdag houden we weer ons maandelijkse Euro toernooi. 
Aanvang 13:30 uur, graag uiterlijk 13:15 aanwezig zijn. 
De kosten voor deelname aan dit toernooi bedragen 2 Euro. 
Aanmelden ter plekke.

Zondag 6 augustus het jaarlijkse Memorial toernooi

Op deze dag staan we stil bij de leden waarvan we in de loop der jaren afscheid hebben moeten nemen. Daarna spelen we een tête-à-tête toernooi dat start om 11:00 uur. Voor diegene die nog niet zo lang lid zijn, dit is dus een spelvorm waarbij je 1 tegen 1 speelt. Graag ruim op tijd aanwezig zijn zodat we dan iedereen op tijd zijn speelnummer kunnen geven. We spelen een aantal voorrondes met daarna een verdeling in poules.
In het clubhuis ligt een lijst waarop je je kan aanmelden voor dit toernooi.

Zondag 20 augustus clubkampioenschap doubletten

Op zondag 20 augustus wordt het clubkampioenschap doubletten gehouden. Ook dit toernooi zal starten om 11:00 uur. 
De lijst waarop je je kan aanmelden zal binnenkort opgehangen worden in het clubhuis.

Wat gespeeld is

Zomer Competitie Tripletten (ZCT)

Zondag 25 juni was de 3e en laatste speeldag van de ZCT. Team 1 met Simon Rintjema, Joost van Doorn, Piet Moret en de eerste dag ook Roel Mooibroek is na een spannende strijd met Les Bohemiens de Petanque op de 2e plaats geëindigd. Team 2, met Johan Giskes, Wim Santhuizen, Ruud Berkhof en invallers Johan Bruins en Johan Mulder zijn uiteindelijk op de 3e plaats geëindigd. 
Bij elkaar een mooi resultaat.

Eurotoernooi 24 juni

Het was dit keer niet zo druk als we meestal gewend zijn, er waren 20 deelnemers. 
Dit kwam waarschijnlijk door de hitte die dag. De partijen die na de reguliere eindtijd gelijk eindigden werden om die reden dan ook niet verlengd met een extra mène, waardoor er ook 0,5 punten op de eindlijst staan!

1
2
3
4
5
6
7
8

Bep Exalto
Annie Kamminga
Rinus Dragtstra
Cees de Wit
Paul Stevens
Henk Giskes
Jan Verheijen
Marjo Duijfs

3
2.5
2.5
2
2
2
2
2

gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen
gewonnen

+12
+15
+6
+17
+15
+11
+4
+4

Clubkampioenschappen pointeren en tireren 22 juli

Vandaag, zaterdag 22 juli, was het zover dat de clubleden zich onderling konden meten op de onderdelen pointeren en tireren. 26 mensen hadden zich opgegeven voor het pointeren. Twee mensen waren even vergeten dat ze ook op de lijst stonden, waardoor uiteindelijk om 11.00 uur 24 deelnemers aan de strijd konden beginnen. De wedstrijdcommissie, onder de bezielende leiding van Wim Santhuizen, had zes uitdagende oefeningen uitgezet, bestaande uit verschillende vakken. Sommige daarvan verdeeld in meerdere kleinere vakken, allemaal met een eigen puntentelling en de mogelijkheid voor het halen van een bonus. Ook de ballenbak maakte deel uit van de oefeningen en daarvoor was een eigen prijs beschikbaar. Nadat alle groepjes al hun oefeningen hadden afgerond bleken Paul Koedooder en Nel Duursma beiden 85 punten te hebben verzameld waarmee ze derde bij het pointeren werden, Johan Bruins had 114 punten, waarmee hij tweede werd en Roel Mooibroek had één punt meer en hij kreeg van Wim Santhuizen een mooie bos bloemen overhandigd. Beate van der Toorn had de meeste punten gegooid op de ballen bak en zij kreeg van Wim een lekkere fles Rosé. Daarna was er tijd voor het nuttigen van een heerlijk broodje hamburger dat door één van onze nieuwste leden, Ina, liefdevol was bereid op de nieuwe bakplaat die de club rijk is. Johan Giskes had dat weer voortreffelijk voorbereid. Overigens weer alle lof voor de mensen die binnen en buiten het clubhuis hebben gezorgd voor de inwendige mens. Nadat de pointeeroefeningen waren opgeruimd werden de tireerbanen uitgezet. 21 deelnemers begonnen in groepjes van 7 mensen aan het schieten. Nadat de eerste ronde was gespeeld, waarbij werd geschoten op een enkele bal, op een bal achter een butje, op een bal tussen twee andere ballen, op een bal achter een andere bal en ten slotte op een enkele but hadden zes mensen dat het beste gedaan, te weten: Johan Bruins, Johan Mulder, Simon Rintjema, Frans de Klonia, Beate van der Toorn en Roel Duursma. Na een paar halve finales bleven de twee besten over en dat waren Johan Bruins en Roel Duursma. Waar Johan in de halve finale tegen Frans nog drie keer een butje uitschoot liep het in de finale net even allemaal wat stroever. Roel bleef onverstoorbaar zijn punten bij elkaar sprokkelen en wist daardoor knap de finale te winnen. Dat leverde ook voor hem een mooie bos bloemen op. Johan Bruins, als tweede en Johan Mulder en Frans de Klonia die gedeeld derde werden kregen van Wim allemaal een clubspeld uitgereikt. Dat gold overigens ook voor voor de nummers twee, drie en vier van het pointeren. Het was een mooie dag die prima werd geregisseerd en begeleid door Wim Santhuizen die de dag ervoor nog betrokken was bij een fietsongeval doordat hij geen voorrang kreeg van een automobilist.

NPC

Ook dit jaar zal Atlantic Boules meedoen aan de Nationale Petanque Competitie. 
Enkele oudgedienden hebben aangegeven dit jaar niet meer beschikbaar te zijn.
Wij willen Marja Mulder, Johan Mulder, Wim Santhuizen, Piet Moret, Rick Gopisingh en Peter Breevaart (hopelijk vergeten we hierbij niemand!) hierbij hartelijk bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. 
Dit jaar hebben zich aangemeld de volgende leden: 
Anja de Klonia, Frans de Klonia, Hans Boon, Ivonne Mooibroek, Roel Mooibroek,
Paul Koedooder, Richard Smis, Nel Duursma, Monique Halsema, Henk Stam en
Martin Fennema. 
Reserves zijn Joost van Doorn, Onno Boermeester en Simon Rintjema. 
De eerste speeldag is zaterdag 23 september uit bij Celeritas.