Nieuwsbrief oktober 2023

Beste Atlantic Boulers,

Maandagavond 13 november 2023, 19.15 uur extra ledenvergadering
Zet deze datum alvast in uw agenda. Het bestuur heeft na lange tijd weer een bestuursvergadering gehouden en onze penningmeester maakte ons erop attent dat het noodzakelijk is onze contributie te verhogen, iets wat sinds 2019 niet meer was gebeurd.
Het voorstel van het bestuur is de contributie te verhogen met € 10,00 per jaar, waarmee we alle gestegen prijzen en accijnsverhogingen kunnen opvangen. Hierdoor hoeven we de prijzen in de kantine niet te verhogen.
Voor het verhogen van de contributie heeft het bestuur, ingevolge de statuten, de toestemming nodig van de leden: daarom de extra ledenvergadering.

De nieuwe opslagruimte
Is op dinsdag 17 oktober om 19.15 uur officieel in gebruik genomen. Erelid en oud-voorzitter Jan Schurink werd door Simon uitgenodigd symbolisch nog één schroefje vast te draaien van het plaatje als dank aan het Honig Laan Fonds voor een substantiële bijdrage in de kosten.

Afbeelding3 oktober

Samenspeelmogelijkheid maandag- en donderdagavond
Clubleden die meedoen aan regionale competities of die deel uitmaken van het NPC-team moeten de mogelijkheid hebben samen te trainen/te spelen. Daarom wordt de regel dat, afhankelijk van het aantal mensen dat op één van deze avonden komt de competitiespelers hun bal niet in de zak doen, maar dat ze spelen tegen de teams die door loting uit de zak komen. Voorwaarde hiervoor is dat niemand van de aanwezigen uitgesloten wordt van het spelen.

Met sportieve groeten,
Namens het bestuur
Roel Mooibroek

Nieuws van de wedstrijdcommissie

Wat geweest is

30 September Euro toernooi

Zaterdag 30 september werd er weer een Euro toernooi gehouden met 31 deelnemers. Een mooi aantal in aanmerking genomen dat er toch wel wat mensen met vakantie zijn. Het was fraai weer en wedstrijdleider Paul Stevens kon de wedstrijden op tijd starten. Drie kwartier + één mène en bij gelijke stand nog een mène. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld, bleken zes spelers alle drie hun wedstrijden te hebben gewonnen en Richard Smis had de meeste punten verzameld 3 +30, daarna Rinus Dragtstra met 3 +26, Jan Schurink met 3 +23, evenals Johan Mulder, Marianne Schurink met 3 +20 en tenslotte Ad Gijselhart met 3 +11. De beste met twee gewonnen partijen was Wim Santhuizen met 2 +18, beste met één gewonnen partij was Roel Mooibroek met 1 +4, beste met 0 gewonnen partijen was Beate van der Toorn met 0 -20. De aanmoedigingsprijs was deze keer voor Gieni Stender met 0 -29. Het was een mooie dag!

Winter Competitie Doubletten (WCD)

Op zondag 15 oktober zijn onze 5 deelnemende doubletten gestart met de WCD.

Team 1, 2 en 3 spelen in de hoofdklasse en zij moesten hun eerste 4 wedstrijden spelen bij Purmer Boules in Purmerend. Zij spelen alle drie in één poule en om competitie vervalsing te voorkomen spelen zij op de eerste dag alle drie een keer tegen elkaar. Alle drie de teams wisten één onderlinge ontmoeting te winnen. Team 1, met Johan Bruins en Roel Mooibroek staat na de eerste vier partijen met 3 gewonnen wedstrijden op een gedeelde 2e plaats. Team 2, met Richard Smis en Jan Schurink staat samen met team 3, Johan Mulder en Wim Santhuizen op een gedeelde 4e plaats met 2 gewonnen wedstrijden.

Team 4 en 5 spelen in de 2e klasse. Zij speelden hun eerste wedstrijden bij Ca Roule in Heerhugowaard. Team 4 met Clay en Saskia Schaar spelen in poule 2A en staan na de eerste 4 wedstrijden op een gedeelde  4e plaats met 2 gewonnen partijen.

Team 5 met Annemarie Richter en Ruud Berkhof spelen in poule 2B en zij staan met 4 andere ploegen op een gedeelde 1e plaats met 3 gewonnen partijen.

Alle teams spelen op 12 november hun volgende competitieronde bij Purmer Boules, in Purmerend.

Zij starten om 10:30 uur en rekenen wel op een beetje ondersteuning van aanwezig publiek!

De 3e en laatste competitieronde, die op zondag 26 november gespeeld wordt, spelen team 1, 2, en 3 bij de Bouledozers in Zwaag en team 4 en 5 spelen dan bij Purmer Boules in Purmerend. Ook op deze dag starten alle wedstrijden om 10:30 uur.

NPC competitie 2023/2024

Bij Atlantic Boules hebben wij slechts 1 NPC-team. Een oorzaak is dat wij niet over een eigen thuishal beschikken, maar thuis spelen bij De Bouledozers in Hoorn.
Het komt er op neer dat wij 14 uitwedstrijden spelen door heel Noord Holland.
De zaterdagmiddagen beginnen om 12 uur en over het algemeen zijn we rond 5 uur klaar. Eerst naar de locatie rijden waar gespeeld wordt en na afloop nog naar huis.
Het is een lange zaterdagmiddag boulen, maar wel een ongelooflijk leuke competitie. We hebben een grote groep dames en heren die meespelen. Dat moet ook wel, want regelmatig valt iemand uit door vakantie, ziekte of andere familieomstandigheden.
Wij spelen in de 3e divisie en in het team moet dan 1 dame meespelen. We spelen 8 partijen. Start met 3 doubletten, daarna 2 tripletten en uiteindelijk weer 3 doubletten.
Je kunt dus ook 8 punten verdienen als je alles wint. Een gewonnen partij levert 2 punten op, gelijkspel, 4-4 1 punt, en verlies geen punten.
Het mooie van deze competitie is dat je met een grote groep mensen bezig bent en allemaal streeft naar een goed resultaat.
De eerste dag speelden we tegen Celeritas in Alkmaar.  Een uiteindelijk verlies van 5-3, wel bijzonder was dat wij  meer pluspunten hebben gemaakt dan Celeritas.
Alle uitslagen zaten dicht bij elkaar en eigenlijk zou een gelijkspel verdiend zijn geweest. Zo werkt het natuurlijk niet!
Twee weken later spelen we thuis (in Hoorn dus) tegen de Bouledozers. Aangezien het prachtig weer zou worden, heeft Martin Fennema zijn uiterste best gedaan om te proberen de Bouledozers naar Koog aan de Zaan te laten komen. Als de temperatuur hoger dan 15 graden is, mogen we buiten spelen, maar dan moeten beide teams daar mee instemmen.
De Bouledozers bleven lekker in Hoorn in hun eigen hal en wij vertrokken richting Hoorn. Van te voren was bekend dat dit een heel sterk team is dat heel graag wil promoveren.
De uitslag was er ook naar. Winst met 7-1 voor de Bouledozers. Weer geen punten, maar dit resultaat was ingecalculeerd.
Zaterdag, 21 oktober speelden we weer thuis in Hoorn tegen Jeu de Boules Hillegom. We vertrokken met 8 mensen, zodat we eventueel kunnen wisselen als iemand een slechte dag heeft.
In Hoorn krijgen we een stuk van de hal toegewezen waar we nog niet gespeeld hebben. Het gaat nog niet echt lekker, want na 5 wedstrijden  staat het 4-1 voor Hillegom.
Nog 3 doubletten partijen en als je die wint, kom je op gelijkspel. Het lijkt heel hoog gegrepen, maar we hebben het gedaan. Uitslag 4-4 en het eerste punt is binnen.
Iedereen ongelooflijk tevreden en we voelen dat er meer punten aankomen!!
Op 4 november naar Zuid Scharwoude bij Les Mille Iles. We hebben er zin in.

Nel Duursma

Winter Competitie Tripletten

Zodra hier meer informatie over bekend is zal dit vermeld worden op het publicatiebord in het clubhuis.